Bädda in filmen

Kopiera koden nedan och klistra in den på din hemsida.


stäng fönstret
      Bookmark and Share
Special Thanks
Special Thanks:
Översättningskoordinator: Italia Millán
Översättning av film och trailer: Kristofer Sofroniou & Sofia Leander
Översättning av "screening room": Kristofer Sofroniou & Sofia Leander

stäng fönstret

A Newer Version of Flash is needed to display content on this page.


Tribe of Heart Screening Room
  ENGLISH / ČESKY / ESPAÑOL (SUBTITULADA)  / ESPAÑOL (DOBLADA)  / HRVATSKI   
עברית / РУССКИЙ / PORTUGUÊS / POLSKI / SLOVENIAN / SUOMALAINEN / SVENSKA / VIỆT
 
 
I den prisbelönade dokumentären THE WITNESS, berättar Eddie Lama om hur han varit rädd för och undvikit djur större delen av sitt liv fram till det att kärleken till en kattunge fick hans hjärta att smälta. Det inspererade honom att börja rädda övergivna djur och att gå ut på New Yorks gator för att informera om medkänsla. Med humor och öppenhet berättar Eddie sin historia om hur hans medvetande förändrats.  För att läsa mer, gå till filmens officiella sida The Witness

 

   

 
           
           
           

Jenny Stein & James LaVeck
  Jenny Stein och James LaVeck, filmare och grundare av Tribe of Heart  

Välkommen till Tribe of Hearts screening room för The Witness! Vi är glada att vi får visa dig den här filmen som har berört så många, och berätta lite för dig om hur filmen kom till och på vilka oväntade sätt människor över hela världen har reagerat på den.

Audience Innan vi började produktionen av The Witness 1998, hade vi flera omtumlande möten med människor med vanlig bakgrund som fattat det utomordentliga beslutet att följa sitt samvete och göra det som är rätt, även om det ibland var väldigt svårt.

Dessa människor har funnit modet att inse sanningen om sin egen roll i de orättvisor som drabbar andra. Mest enastående var hur hårt de arbetade för att inte reagera på dessa tragedier med rädsla, ilska och fördömande, utan med kreativitet och icke-våld. Först förändrade de sina egna liv, sedan hängav de sig åt att arbeta för att skapa en fredlig förändring av samhället. Deras strävan var inte efter perfektion, utan efter ärlighet och helhetsperspektiv. Det handlade om att medvetet välja en ny riktning, om att varje dag ta små steg mot att bli mer medveten, mer medkännande, och en modigare världsmedborgare.

El TestigoMarquee Som filmskapare ville vi dela med oss av dessa fantastiska berättelser om personlig utveckling. Så vi startade en ideell organisation som kallas Tribe of Heart med målet att göra film om det vaknande samvetet. Berättelserna vi ville berätta handlade inte om hjältar eller storheter, utan om storheten i strävan att bli en bättre människa och hur hjältemodet kan vakna till liv hos varje person som följer sitt samvete och öppnar sitt hjärta för de som lider mest.

Peaceable Kingdom När vi blev klara med The Witness år 2000, var vi nöjda med filmens budskap men vi visste inte vad publiken skulle tycka. Vi var förvånade och glada när vi fick pris för bästa dokumentär när den premiärvisades på en filmfestival. Snart blev den en favorit på filmfestivalerna och vann ytterligare nio förstapriser samt fick bra recensioner från både besökare och press.

Människor i alla åldrar och med alla möjliga olika bakgrunder som berördes av den här historien om en mans omvälvande förändring, började på eget bevåg aktivt hjälpa Tribe of Heart att få ut The Witness till en större publik. Sanningen att säga var det så många som ville hjälpa till på så många olika sätt att det ofta var svårt för oss att hänga med!

Girl and Ducks År 2002 hade tusentals människor köpt filmen The Witness på Internet för att visa för sina familj och vänner samtidigt som de uppmärksammade journalister, TV, kändisar och politiker på filmen. Människor som sett filmen organiserade hundratals offentliga filmvisningar på lokala biografer, skolor, universitet, bibliotek och gudstjänstlokaler. De introducerade också The Witness för den internationella publiken, samarbetade med oss för att översätta filmen till många olika språk, en ansträngning som fortsätter än idag genom detta webb-bioprojekt.

I takt med att medvetenheten om The Witness växte, växte också uppskattningen för den positiva effekt filmen hade i så många människors liv. Ett aldrig sinande flöde av hjälpsamma förslag och kreativa idéer hjälpte oss att få allt större genomslag. Vi fick gåvor för att täcka behovet av att utveckla information och för att täcka kostnaderna för vår nästa dokumentärprojekt, Peaceable Kingdom.
world
Självklart förändrade denna erfarenhet helt och hållet våra liv. Vi har lärt oss att när vi arbetar tillsammans för en sak som är större och viktigare än vi själva, är det mycket lättare att göra skillnad och mer givande än vad vi någonsin trott var möjligt.

Shooting Footage Enkelt uttryckt har vi sett med egna ögon att en människas förändring verkligen kan förändra världen. Och trots att vårt mänskliga samhälle ofta är överväldigat av cynism, exploatering och våld, kan många människor som gör små och enkla men positiva förändringar, bli en mycket stark våg av utveckling och fredlig förändring.

Du är välkommen att tillsammans med oss lära känna dig själv, och vara med och hjälpa dem som är mest sårbara, både människor och djur. Tillsammans kan vi lära oss mycket, träffa nya vänner och glädjas åt vårt viktiga arbete.

Jenny Stein and James LaVeck
Filmskapare och grundare av Tribe of Heart

Ge oss din feedback! Vi läser alla kommentarer och det du säger hjälper oss att förbättra webbplatsen och utveckla vår framtida filmprojekt. Vi väljer regelbundet ut kommentarer vi tror kommer vara till hjälp för andra tittare och publicerar dem nedan. Du kan även markera vilka kommentarer du tyckte var bra, så kan det andra som kommer att andra användare att lättare hitta de mest användbara kommentarerna.


Välkommen till Tribe of Hearts forum!

Många av oss är medvetna om att vår planet är i kris, och vi vill gärna göra en insats för att hjälpa till. Men ofta känns det för svårt eller för komplicerat att hitta kopplingen mellan motivation och effektiv handling.

Tribe of Heart gjorde THE WITNESS samt detta Online screening room, för att göra det lättare och mer effektivt att arbeta för den positiva förändring som samhället behöver. Varje steg mot rättvisa, såväl individuell som global, startar med ett första steg, ett beslut att stå upp för dem som är svagare än du själv. Eddie fattade det beslutet i THE WITNESS och det kan du också göra. När du väl kommer igång, kanske du till och med blir förvånad över hur mycket du kan uppnå och hur meningsfullt arbetet är.

Att fatta ett livsomvälvande beslut har vi alla möjlighet att göra, men vi måste våga ta det första steget. I kolumnen till höger finns flera möjligheter att göra något för att hjälpa till just nu, och nedan kan du fortsätta läsa om idéer relaterade till det som togs upp i filmen.PEACEABLE KINGDOM
The Journey Home

Tribe of Hearts senaste dokumentär

Preview for Peaceable Kingdom
Öppna dina ögon... Lita på ditt hjärta...
Gör resan...


Se kortfilmen
A LIFE CONNECTED

av Non-violence United
(12 minuter)

A Life Connected"De val vi gjorde i det förflutna byggde den värld vi lever i idag. De val vi gör från och med idag kommer bygga världen vi lever i imorgon. Det finns ett sätt att bygga en bättre värld..."Läs mer om myten om
"djurvänlig" djurhållning i lantbruket

Både industrier som utnyttjar djur och vissa djurskyddsorganisationer säger nu att det är möjligt att använda och döda djur respektfullt och humant. Vi tror att "myten om det djurvänliga" är en missvisande bild av verklighetens djurutnyttjande och bidrar till en positiv bild av en verksamhet som varken är snäll eller hållbar.Don't Buy The Myth

Tribe of Heart har i samarbete med före detta jordbrukare, grundare av djurhem, lärare och konstnärer, arbetat för att korrigera den felaktiga information som spridits och som är associerad med myten om en djurvänlig djurindustri. Vårt mål är att därigenom inspirera till en form av arbete för en fredlig förändring av samhället som till fullo respekterar alla människor och djurs medfödda värde och värdighet.

Du kan läsa mer om detta på men här är några inledande bildspel som hjälper dig att komma igång:

Se "Glada kor: Behind the Myth"

Happy Cows


Se "Burfria ägg: Behind the Myth"

Cage-Free eggs

Så små frön till förändring med THE WITNESSEmail InvitationBjud in andra för att se THE WITNESS online
Om du tycker att det var en värdefull erfarenhet att se filmen, så kan du rekommendera den till andra. Att dela med sig av THE WITNESS är ofta ett bra sätt att inspirera till livsstilsförändringar. Om tillräckligt många av oss delar med sig av filmens budskap, kan vi tillsammans skapa en våg av förändringar som kommer fortplanta sig jorden runt. Vår inbjudningsfunktion gör det väldigt lätt att komma igång. Så vad väntar du på? Klicka här

Köp THE WITNESS och ge bort till andra
Witness DVDIbland kan det vara lättare för människor att se en film om du ger den till dem personligen eller om du erbjuder dig att se den tillsammans med dem. För dessa stunder rekommenderar vi dig att köpa en DVD som du kan skicka runt till familj, vänner, arbetskamrater, studenter, journalister, religiösa ledare, bibliotekarier, politiker eller andra som du tror skulle kunna ha nytta av att se den. Om du skulle vilja ha flera kopior att ge bort, ger vårt "program för medkänsla" 50 % rabatt på ett paket med 10 DVD-filmer.
Läs mer


Bädda in trailers
Du kan lätt nå ett stort antal personer genom att ha med trailern av THE WITNESS, och vår nyaste film, PEACEABLE KINGDOM: THE JOURNEY HOME, på din webbplats, blogg eller Facebook-sida. Många berättar att de blivit djupt rörda bara av att titta på trailern, och du kommer också att hjälpa många fler människor att upptäcka detta online screening room, så att de kan titta på THE WITNESS i sin helhet. Länkarna nedan hjälper dig att komma igång:

Kopiera inbäddningskoden till trailern för THE WITNESS:


Kopiera inbäddningskoden till trailern för PEACEABLE KINGDOM:

Använd de sociala nätverken för att berätta om THE WITNESS för din omgivningSocial Networking
Oavsett om du har en blogg, Facebook, MySpace, Twitter eller andra sociala nätverk, kan du göra skillnad genom att berätta om THE WITNESS och hänvisa dem till denna webbsida. Klicka bara på den vita appen"share" knappen nedan.

Bookmark and Share

Ordna en visning av THE WITNESS
Du kan hålla små, personliga filmvisningar av THE WITNESS för vänner och familj i ditt eget vardagsrum och skapa fantastiska samtal. Medelstora filmvisningar som är öppna för allmänheten kan hållas på lokala bibliotek, i universitetslokaler, i en aula, på ett yogacenter, vid religiösa sammankomster eller på andra samlingsplatser. Större filmvisningar kan hållas på oberoende biografer. Oavsett storleken på din målgrupp - om det är en person eller ett tusen - kommer du att ändra andra människors liv, och med detta, att bidra väsentligt till att förändra världen. Läs mer


Engagera dig mer i Tribe of Heart

Tribe of Heart team
Tribe of Hearts team på världspremiären av Peaceable Kingdom: The Journey Home

Ge ett bidrag och hjälp oss fortsätta med vårt arbete
Din gåva kommer hjälpa oss producera fler filmer som THE WITNESS och PEACEABLE KINGDOM: THE JOURNEY HOME, samt att skapa verktyg som detta online screening room vilket ger alla möjligheten att se dessa filmer. Tribe of Hearts mål är att ge omtänksamma människor över hela världen chansen att bli delaktiga i en fredlig förändring. Om du vill stödja vår vision så ge oss gärna en gåva idag. 

Donate


Prenumerera på Tribe of Hearts nyhetsbrev och följ oss på Facebook och Twitter

Få regelbundna nyheter och uppdateringar om Global Tribal initiative för att göra filmens budskap lättförståeligt och tillgängligt för majoriteten av människorna i världen. Vårt nyhetsbrev kommer också hålla dig informerad om Tribe of Heart's andra filmer och projekt, inklusive våra senaste dokumentär, PEACEABLE KINGDOM: THE JOURNEY HOME, som snart kommer på DVD. Vi värnar om din integritet och kommer inte sprida vidare dina kontaktuppgifter.

Twitter

Tack, och en sista tanke

Allt vi gör har blivit möjligt tack vare gemensamma ansträngningar. När vi har arbetat med detta har vi blivit medvetna om många smärtsamma sanningar. Det har också visat sig hur många människor det finns, från alla kulturer och bakgrunder, som vill ta ansvar för att påverka hur deras val kan påverka andra och som vill leva utan att skada eller utnyttja andra. Att göra något för andras lycka och välbefinnande kan ha stor betydelse och är en av finaste gåvorna vi kan bidra med i världen. Tack för att du besökt Tribe of Hearts screening room.

 
Vi läser alla brev vi får och uppskattar dina synpunkter. De flesta av de förbättringar vi gör i våra projekt och program kommer till stånd på grund av förslag och synpunkter i vårt forum. Men på grund av att vi är få anställda och får många brev har vi inte möjlighet att svara på alla de synpunkter vi får. I synnerhet i arbetsintensiva perioder, till exempel när vi redigerar en av våra filmer. Men det betyder inte att vi uppskattar breven mindre för det! Så fortsätt skicka in era synpunkter! När vi inte är ute och filmar eller sitter i redigeringsrummet så kommer vi att göra vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt. Om ditt mail är brådskande och det är viktigt att du får ett snabbt svar kommer vi göra vårt bästa för att svara i tid.

 
 
E-post: mail@tribeofheart.org Tribe of Heart, Ltd.
PO Box 149
Ithaca, NY 14851
Telefon: 607.275.0806 Fax: 607.275.0702